de Bibliotheek Oudewater

De vestiging van de Bibliotheek Het Groene Hart in Oudewater biedt, met z’n verfrissende en modern uiterlijk, bezoekers de kans om de gehele collectie met een fijn gevoel te verkennen. De Bibliotheek in Oudewater biedt naast de collectie nog veel meer: zo hangt er op de 1e verdieping een wisselende beeldige fototentoonstelling en nog veel meer. De Bibliotheek in Oudewater werkte wederom samen met lokale organisaties en individuen om bij te dragen aan de ontwikkeling en verbinding van de lokale bevolking. Vooral tijdens met de coronamaatregelen werd er nauw contact gehouden met de samenwerkingspartners.

AfhaalBieb

Corona heeft de behoefte aan een bibliotheek verhoogd. Meerdere leden gaven aan dat zij vonden dat de Bibliotheek open moest blijven omdat het voor hen lezen een primaire behoefte is. Om de Bibliotheek en haar materialen toegankelijk te houden zijn we in 2020 gestart met de AfhaalBieb. Alle leden van Bibliotheek Het Groene Hart konden kiezen tussen Oudewater en Woerden om een boekpakket op te kunnen halen. De AfhaalBieb is ondertussen geëvolueerd: leden kunnen boeken reserveren en daarna ophalen. We werken niet meer met boekpakketten.

“Super fijn dat er weer boeken gehaald konden worden voor de kids. Bedankt.”

Sylvia

BezorgBieb

De Bibliotheek streeft naar toegankelijkheid en inclusiviteit voor iedereen. Vanwege de coronamaatregelen hebben we hier extra aandacht aan besteed. Voor mensen die geen gebruik konden maken van onze AfhaalBieb, wegens verschillende beperkingen, hebben we de BezorgBieb gecreëerd. De Berzorgbieb zorgde ervoor dat kwetsbare inwoners nog steeds uit boeken van de Bibliotheek konden lenen en genieten van een goed boek.

Toegang tot beveiligde computer, internet en printfaciliteiten voor belastingaangifte en MijnOverheid

Contactgegevens

Kluwen 7
3421KW Oudewater
+31 (0)348562627

Faciliteiten

• WiFi (gratis)
• Inleverbrievenbus