de Bibliotheek Woerden

In Woerden is de Bibliotheek Het Groene Hart een huiskamer voor alle inwoners van Woerden en daarbuiten, iedereen is welkom. Naast boeken biedt de Bibliotheek een breed scala aan activiteiten.
Wegens het (deels) sluiten van de Bibliotheek in 2020 bevonden een groot deel van onze activiteiten zich online. Dit omschrijven we verderop bij Online aanbod. In 2020 kwam het belang van de Bibliotheek meer dan ooit naar voren. Veel bezoekers en leden gaven namelijk aan dat zij de Bibliotheek een primaire behoefte vinden. Mede daardoor is er, in overleg met de verschillende gemeente, besloten om afhalen en bezorgen mogelijk te maken.

AfhaalBieb

Alle leden van Bibliotheek Het Groene Hart konden kiezen tussen Oudewater en Woerden om een boekpakket op te kunnen halen. Dit gaat via het invullen van een bestelformulier per bibliotheekpas met vermelding van je leeswensen. Wij stelden een pakket samen met drie tot vijf boeken. De AfhaalBieb is ondertussen geëvolueerd: leden kunnen boeken reserveren en daarna ophalen. Op deze manier voldoen we nog meer aan de wensen van onze leden.

“Ja, heel blij mee! Mijn dochters hadden het eerste boek in de fietskar al uit, bedankt!”

Elsbeth

BezorgBieb

De Bibliotheek streeft naar toegankelijkheid en inclusiviteit voor iedereen. Vanwege de coronamaatregelen hebben we hier extra aandacht aan besteed. Voor mensen die geen gebruik konden maken van onze AfhaalBieb, wegens verschillende beperkingen, hebben we de BezorgBieb gecreëerd. De Berzorgbieb zorgde ervoor dat kwetsbare inwoners nog steeds uit boeken van de Bibliotheek konden lenen en genieten van een goed boek.

Toegang tot beveiligde computer, internet en printfaciliteiten voor belastingaangifte en MijnOverheid.

Contactgegevens

Meulmansweg 27
3441AT Woerden
+31 (0)348418354

Faciliteiten

• Toegankelijk voor gehandicapten
• WiFi (gratis)
• Expositieruimte
• Internet
• Inleverbrievenbus