Huis van Ervaring: Montfoort en Linschoten

De gemeente Montfoort en de Bibliotheek Het Groene Hart zijn in 2019 in gesprek gegaan om de Bibliotheek weer terug te brengen naar Montfoort en Linschoten. Het streven is het creëren van een laagdrempelige en vrij toegankelijke plek voor alle inwoners van de gemeente Montfoort om zich te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Hieruit is het Huis van Ervaring ontstaan, een samenwerking tussen de Bibliotheek, SWOM en de gemeente Montfoort. De samenwerking versterkt de culturele en maatschappelijke activiteiten van de betrokken partijen.

 

In 2020 werd het startsein van Huis van Ervaring gegeven, werd er samengewerkt met de scholen en werden er activiteiten gecreëerd die bijdragen aan het streven van Huis van Ervaring. Het startsein werd gegeven na de start van de coronamaatregelen. Om deze reden zijn we gestart met een AfhaalBieb en BerzorgBieb in Montfoort en Linschoten. Daarnaast werden inwoners van Montfoort en Linschoten ook geïnformeerd over de digitale mogelijkheden en boden wij telefonische hulp bij (digitale) vragen.

De Bibliotheek op school Montfoort en Linschoten

De samenwerking met het basisonderwijs is de afgelopen jaren blijven bestaan. Scholen kunnen gebruik maken van het onderwijsprogramma dat de Bibliotheek biedt. Huis van Ervaring versterkt en verbetert deze samenwerking. Door de groeiende aanwezigheid van de Bibliotheek, als onderdeel van Huis van Ervaring, in Montfoort en Linschoten gaat samenwerken beter. De fysieke locaties van Huis van Ervaring zijn ook vlakbij scholen en kinderdagopvangen.

“Eindelijk weer een bibliotheek in Montfoort en nog een gratis boek ook. Ik blijf nog jaren lid.”

Nieuwsbrief lid

“Goede informatie. Het het heugelijke nieuws dat we weer boeken kunnen ophalen in Montfoort. Ga weer een abbonement nemen.”

Nieuwsbrief lid

Contactgegevens

Huis van Ervaring Montfoort
Kasteelplein 7 (DoeMeeHuis)
3417JG Montfoort

 

Huis van Ervaring Linschoten
Laan van Rapijnen 36 (De Brede Vaart)
3461GH Linschoten